Velbus

88
Sorteren op:

Velbus is een modulair bussysteem

Elke velbus‑module beschikt over een eigen processor en geheugen. Je hebt geen dure centrale nodig, die dus ook niet defect kan gaan. Hierdoor vermijdt je dat bij een defect de volledige installatie niet meer zou werken. Dit is zeer groot voordeel t.o.v. de klassieke Domotica systemen. En bovendien geeft Velbus 5 jaar garantie!

Er is ook geen opstartprijs (prijs van een mastercontroller of centrale) en je betaalt dus enkel de modules die echt nodig zijn. Indien je later extra rolluiken, lichtpunten, dimmers enz. wilt automatiseren, dan moet je enkel de betreffende modules aankopen. Nieuwe modules zijn steeds compatibel met het bestaande gamma.

velbus is een bussysteem

Dit betekent dat er enkel een vieraderige buskabel nodig is om de modules te verbinden: twee aders voor voeding, twee aders voor data. Deze bus is gebaseerd op de CAN‑databus komende uit de auto‑industrie en is als zodanig zeer stabiel en betrouwbaar.

principe

De eenvoudigst mogelijke opstelling bestaat uit twee modules: een ingangs- en een uitgangsmodule. Ingangsmodules zetten hun status op de bus in de vorm van korte boodschappen. Uitgangsmodules interpreteren deze boodschappen en voeren daarop acties uit.

 

kwaliteit & stabiliteit autonomie

Velbus is een modulair systeem waarin een bepaalde module uw volledige installatie nooit kan blokkeren zoals bij systemen met een centrale unit (master). Elke module werkt volledig onafhankelijk aangezien deze steeds beschikt over een eigen processor. Elke velbusmodule monitort continu de bus en voert een actie uit indien nodig. De bus zelf is gebaseerd op de CAN‑bus die gebruikt wordt in de automobielsector. De CAN‑bus is zeer stabiel en de buskabel kan, door het verlagen van de snelheid, zonder problemen zeer grote afstanden overbruggen. De bus werkt enkel op pulsen. Zowel tijdens het dimmen van lichtpunten als tijdens het activeren van de alles uit‑functie is er vrijwel geen beweging op de buskabel. Dit heeft natuurlijk grote voordelen: in tegenstelling tot andere systemen kunt u tegelijkertijd tientallen acties uitvoeren— zoals aan/uit, dim- en sfeerfuncties…—de feedback (terugmelding via led) verloopt heel snel en er wordt geen overbodige energie verbruikt.

vrijheid

Overal langsheen de buskabel kan u configuratiemodules plaatsen (berging, bureau...) zodat u eender waar uw pc kan aansluiten om wijzigingen aan te brengen. Tijdens deze wijzigingen zal uw velbus‑installatie normaal verder blijven werken zodat niemand hier hinder van ondervindt. De buskabel zelf mag u, indien gewenst, ook in lus leggen zodat u het zelfs niet merkt als deze ergens volledig wordt onderbroken. De busspanning mag trouwens variëren tussen 12 V en 18V.

Velbus kopen met service inbegrepen, daarvoor moet je bij My-smarthome.be zijn.

Velbus is een Belgische fabrikant!

De Velbus modules worden ontwikkeld in onze eigen Velleman-gebouwen in Gavere (België) waar ook de software geschreven wordt en de productie gepland en gecoördineerd. Door alles in-house te ontwikkelen kunnen veranderingen snel en efficiënt doorgevoerd worden en kan de hoogstaande kwaliteit van onze producten nauwlettend in de gaten gehouden worden. Het laat ons ook toe om in te spelen op vragen van klanten zodat de waaier van mogelijkheden met Velbus onophoudelijk uitbreidt. Velleman heeft dan ook al 40 jaar ervaring in ontwikkeling en productie.