Niko Home control voor bestaande installaties

Niko Home control voor bestaande installaties

Je bestaande traditionele elektrische installatie ombouwen naar een Niko Home control systeem, is mogelijk sinds Q2-2020. Bedien je installatie vanaf je smartphone.

Heb je een bestaande woning en wil je de schakelaars vervangen door slimme schakelaars van Niko, dit kan eenvoudig zonder te hoeven kappen en breken of extra bekabeling te plaatsen.

De bestaande standaard enkelpolige-, wisselschakelaars worden vervangen door een slimme geconnecteerde schakelaar (drukknop) die het licht lokaal schakelt en communiceert via Zigbee protocol met de Niko smart hub 552-00001.

Je kan simpelweg de bestaande schakelaar afkoppelen en een geconecteerde schakelaar op dezelfde plaats monteren en je kan onmiddellijk je licht bedienen. Er zijn enkelvoudige, tweevoudige of dimmerschakelaars beschikbaar. Voor het sturen van bijvoorbeeld de screens of rolluiken is er een geconecteerde motorsturing beschikbaar.

De extra functie zit in het feit, dat je de geconnecteerde schakelaar ook vanop afstand kan schakelen, zo kan je het lichtpunt bedienen via de Niko Home Control App op je smartphone of gewoon door een bewegingsmelder of tijdsautomatisatie

Hiervoor heb je de geconnecteerde hub nodig, die je aansluit op je thuisnetwerk. Je communiceert met je smartphone via wifi of 3g en de geconnecteerde schakelaar communiceert via een Zigbee draadloos netwerk met de smart hub.