Teletask high end domotica

TELETASK domotica verhoogt niet alleen het comfort en de veiligheid van de woning. De integratie van diverse technieken in een centraal beheersysteem resulteert eveneens in een rationeel energieverbruik. Via een krachtig én gebruiksvriendelijk software-pakket met bijna grenzeloze uitbreidings-mogelijkheden biedt de Teletask DoIP (Domotics over IP) centrale dé gepaste oplossing voor ieders budget. Meer dan 30 jaar ervaring maakt TELETASK tot één van de meest complete én betrouwbare domotica-systemen op de markt.

Ontdek de eindeloze mogelijkheden met TELETASK

 

Veiligheid

TELETASK domotica verhoogt uw veiligheid en uw comfort. Toegang verlenen? Een familielid in medische nood? Verleen van waar dan ook via uw smart phone een beveiligde toegang tot uw woning. Geen zorgen meer over een sleutel onder de bloempot. Geen verloren sleutels, geen nagemaakte sleutels, en steeds controle over wie mag toegang en wie niet. Voor de eigenaars is er eenvoudig en volledig beveiligd beheer vanop onze TELETASK Cloud website. Gemoedsrust verzekerd, dankzij een veiliger gevoel zonder verlies aan comfort.

Verlichting

Licht. Levensnoodzakelijk. Ook in uw woning of project. TELETASK domotica voorziet daarom in een volledige integratie van al uw lichtkringen. Van traditioneel tot hip.

Lichtbronnen bestaan vandaag in vele diverse uitvoeringen: halogeen, fluorescentie, LED, kleuren- LED, meerkleuren-LED, RGBW… binnen- en buitenverlichting. Ook worden er diverse functies aan de diverse types licht toegekend: functioneel, architectonisch en sfeer. Voorbeelden van functioneel licht zijn: oriëntatie-, tuin-, nood-, onderwaterverlichting, enz… Kortom zeg nooit zomaar licht tegen licht.

Lichtkringen zijn in basis bestuurbaar door middel van het schakelen, dimmen en kleur-regelen. Bij een TELETASK domotica installatie kan dit gebeuren via een drukknop, toetsenpaneel, aanraakscherm, smart phone, tablet, PC… Bovendien kan de besturing zowel lokaal als van op afstand zijn. Voor het bedienen van een lamp, een ruimte, een woning of zelfs een volledig ‘slim’ woonpark of dorp. We zorgen voor een oplossing. Hoe dan ook.

toegangscontrole

Bij thuiskomst herkent het TELETASK systeem u. Er wordt niet enkel toegang verleend tot de woning, maar ook andere vooraf bepaalde functies kunnen worden geactiveerd: verlichting, temperatuur, gordijnen et cetera. Uw systeem integrator zal ervoor zorgen dat de poetsdienst, de tuinman, een technieker, enz... enkel toegang krijgen op de afgesproken dagen en tijdstippen of nadat ze u op de smart phone contacteerden.

Video deurtelefonie en camera's

Optimaliseer uw veiligheid en zekerheid met een video deurtelefoon. Bekijk uw camerabeelden vanop afstand via de dataverbinding op uw smart phone. Als u thuis bent, kunt u uw camera’s controleren op de TELETASK hoge resolutie aanraakschermen, op uw mobiel toestel en op uw PC of Mac. Of misschien wil u de camera zien en praten vanop uw gsm met de persoon aan de deur? Alles kan. ook als u niet thuis bent natuurlijk.

Totale integratie

Wanneer u thuiskomt en uw toegangskaart of tag langs de proximity lezer laat glijden, wordt de deur voor u geopend. Maar dat is niet alles, wanneer u als eerste alleen thuiskomt gaat de verwarming hoger of de airco aan. Tegelijkertijd, wanneer de lichtsensor detecteert dat er niet voldoende licht is, gaat enkele basislichten aan. En als u het wenst, kan het systeem uw favoriete radio station of play list activeren in de gewenste ruimtes en op het gewenste volume. Dit allemaal met één swipe of druk op uw smart phone. Eenvoud en comfort zijn ons doel.

Temperatuur

Beeldt u een woning in met de perfecte temperatuursturing. Nooit te warm of te koud en er wordt geen energie verspild. Een huis met een intelligent warmte-recuperatie systeem dat de beste luchtkwaliteit garandeert op elk moment. Vocht of geurtjes krijgen geen kans, zelfs niet in de badkamer of de keuken. De woning houdt zelf de status van de ramen en gordijnen of zonneweringen bij en past die aan indien nodig bij verwarmen of koelen. De woning vermijdt bovendien actief verwarmen en koelen door gebruik te maken van de energie beschikbaar in de natuur. Het gaat om een veilige woning met het laagst mogelijke energieverbruik. Kortom een woning om van te genieten.

Vandaag is dit geen fantasie meer. Het is zelfs betaalbaar dankzij de TELETASK domotica systemen.

Vergeet uw thermostaat, u heeft meer interessante dingen te doen dan hier steeds aan te denken. Laat het beheer over aan uw TELETASK systeem.
TELETASK is de eerste domotica fabrikant die voldoet aan de 2020 norm. TELETASK bekwam dan ook in 2016 als eerste bedrijf het BEN logo voor energiezuinige woningen met het toekomstgerichte energiebeheer van TELETASK.

Energiebeheer

TELETASK focust op een optimaal residentieel energiegebruik. Europa’s toekomstige Smart Grid en de groeiende markt van elektrische wagens maken van woningen met een intelligent energiebeheer een internationale noodzaak. Alle TELETASK systemen zijn nu reeds klaar om deze uitdaging aan te gaan.

Volg uw energie verbruik op door het te visualiseren in grafieken per dag, week, maand of jaar.

Sinds september 2016 is TELETASK ook de houder van het BEN logo, als eerste domotica producent in België. BEN staat voor Bijna-Energie-Neutraal. Maar ook voor sturing in passieve en zelfs actieve woningen beschikken we over internationale referenties. Zij hebben helemaal geen energierekening meer of leveren zelfs overschot aan energie aan het net.

Na een studie van het algoritme voor energiebeheer ingebouwd in het TELETASK DoIP systeem, werd bewezen dat een project met een TELETASK systeem geconfigureerd kan worden om een maximum aan energie te besparen in kleine en grote projecten. Iedereen wint, het energieverbruik wordt geminimaliseerd dus de eigenaar kan besparen, terwijl de systeem integrator en de architect een slimme energievriendelijke ('green') woning kunnen afleveren. Dit resulteert ook in winst voor de maatschappij doordat een substantiële vermindering van energie verbruik en van vervuiling (CO2,...) wordt gerealiseerd.

Gordijnen, zonnewering

Gordijnen of rolluiken die openen bij het ochtendgloren en sluiten bij valavond.? Dankzij TELETASK kan dit automatisch of op uw controle gebeuren. Gordijnen en zonweringen beschermen ook uw interieur en meubilair tegen te hevig zonlicht en laten u van warmte genieten tijdens de winter en van koele temperaturen in de zomer. Eén druk op de knop volstaat. In een BEN woning kan het systeem er zelf voor zorgen dat er geen oververhitting zal optreden in de warmste zomerdagen. U kan zo voorkomen dat u dure airco systemen moet installeren en ook het energieverbruik voor koeling herleiden tot 'zero'.
In combinatie met de nachtkoeling van TELETASK, kunnen uw zonweringen en het ventilatiesysteem voor u wonderen verrichten zonder dat u ook maar één knop hoeft aan te raken. Ook als u niet thuis bent, kan u er op aan dat alles optimaal en onder controle is.
Vergeet uw slimme woning en geniet van de dingen die u en uw geliefden gelukkig maken. Uw TELETASK woning zorgt wel voor zichzelf.

aanwezigheidsimulatie

Geniet van een drankje met uw geliefden ergens op vakantie en geef toch de indruk van thuis te zijn. Dankzij TELETASK is de preventieve veiligheid van de woning sterk verbeterd.

Indien u gebruik maakt van de standaard ingebouwde aanwezigheidssimulatie, lijkt uw huis steeds bewoond. De lichten, gordijnen en zonweringen gedragen zich 'normaal' zonder je tussenkomst.

Stopcontacten

Gebruik elk toestel zoals u dit wil door te werken met schakelbare stopcontacten. Laat het TELETASK systeem uw stopcontacten centraal beheren vanuit de ingebouwde klokken, sferen en veiligheidsinstellingen. Geniet van de vele voordelen van het TELETASK systeem en zorg ervoor dat uw woning steeds optimaal veilig is en een minimum aan energie verbruikt. Wanneer u het huis verlaat, schakelt het TELETASK systeem al uw toestellen uit met één simpele klik op een toets. Maar zelfs dat hoeft niet als u een koppeling heeft met uw alarm systeem. 
Uw grote verbruikers zoals wasautomaat, vaatwas, droogautomaat krijgen een speciale behandeling. Via de ingebouwde klooken, kunnen zij hun werk doen wanneer de energiekost op zijn laagst is. En wanneer u het huis verlaat, krijgen ze nog de nodige tijd om verder te werken want deze stopcontacten blijven nog een tijd langer aan. Na bijvoorbeeld drie uur gaat de spanning er onverbiddelijk af en is het risico op brand door kortsluiting verdwenen. Comfort, veiligheid en energiebeheer gaan hand in hand.

Uw TELETASK systeem is nu reeds voorzien op de komst van de slimme meter en een dynamisch energietarief. Als de tarieven in de toekomst niet meer op de vooraf vastgelegde tijdstippen zal wijzigen, zal u mits de integratie met uw slimme meter en de aanwezige ethernet poort op elke TELETASK systeem, kunnen blijven genieten van de laagste energietarieven.

En als u het liever van op afstand wil kunnen beheren of bijsturen. Geen nood. Even de smart phone bij de hand nemen en u heeft alles bij de hand.

sferen

Druk op de ‘‘thuis komen’’-knop na een drukke dag. Deze eenvoudige handeling brengt de lichten naar de gewenste intensiteit (en kleur), zet de audio installatie aan op uw favoriete radiostation, ontsteekt de gashaard en sluit de gordijnen…. geniet.

 

Er zijn eigenlijk geen beperkingen, wees creatief. Door 'sferen' toe te voegen die goed uitgedacht zijn en makkelijk bruikbaar, wordt het leven een stuk comfortabeler.

Enkele ideeën voor mogelijke sferen bij u thuis: Thuis komen, weggaan, slapen gaan, ochtend, ontbijt, 'naar de fietsberging', barbecue, kids studeren, bezoek ontvangen, eten is klaar, poetsdienst, alarm, vakantie, weekend, kinderen thuis, nacht, avond, ontbijt op bed, romantische tv-avond, ... als u veel technieken hebt, houden ze het super eenvoudig en comfortabel. 

Kortom, met de sfeertoetsen kan u de omgeving in één klik omtoveren naar een aantal voor- instellingen qua licht, temperatuur, muziek en veiligheid. Uw systeemintegrator kan zelfs meerder sferen onder één toets aanbrengen. In de zitkamer heeft u bijvoorbeeld gebruik van meerdere mogelijke sferen: gezellige avond, tv-kijken, lezen, apéritief, bezoek ontvangen en party. Telkens u druk t op de betreffende sfeertoets, gaat u over naar een andere mood. U zal ondervinden dat dit een eenvoudige manier is om uw omgeving nog beter aan te passen aan uw gemoedstoestand, zonder 20 knoppen te moeten indrukken. Aan u de keuze. En dank zij de software benadering van uw TELETASK installatie, kan u of uw systeem integrator deze voor- instellingen steeds wijzigen. Pas wanneer u een tijd in de woning bent ingetrokken, zal u precies weten wat je wil. Geen probleem dus. Uw systeemintegrator staat steeds voor u klaar en hoeft zelfs bij u niet langs te komen om de nodige aanpassingen te doen. U kan hem internet toegang geven zodat hij de aanpassingen vanop zijn kantoor kan doen.

Audio / Video

De kinderen luisteren naar hun muziek terwijl u geniet van de laatste nieuwe playlist. Luister naar de radio wanneer en waar u dat wil. Dit zijn slechts een aantal toepassingen van de multi- room/multi-source audio integratie van uw TELETASK systeem.

Beheer van op afstand

Soms lijkt uw huis een druk bezochte ontmoetingsplaats. Maak u geen zorgen: u kan alles opvolgen en onder controle houden. In een oogwenk ontvangt u een boodschap (via mail of sms) telkens wanneer iemand thuiskomt. 

Uw woning kan met de iSGUI app op uw smart phone of tablet bestuurd worden. Of u nu thuis bent of vanop afstand, steeds via een super veilige cloud verbinding. Uw smart phone nog slimmer en handiger. Uw gezinsleden kunnen dit ook, ook al hebben ze een ander type (iPhone of Android). Zelfs tot vijf van uw toestellen kunnen simultaan besturing doen.

TELETASK CLOUD

TELETASK biedt een krachtige cloud oplossing met een eenvoudige setup voor uw mobiele toestellen. De TELETASK iSGUI-app kan met uw woning verbinden via de TELETASK Cloud, dit is zowel eenvoudig als veilig. En wanneer u een nieuwe smart phone zou aankopen, dan is deze ook bruikbaar binnen enkele eenvoudige handelingen die u zelf kan ondernemen. Mits u uiteraard over de nodige toegangsrechten en log-in beschikt. Want uw veiligheid en privacy staan steeds voorop.

Hoe werkt het? Het TELETASK systeem in uw woning behoudt een geëncrypteerde en permanente verbinding met de TELETASK Cloud dienst. Wanneer u uw mobiele toestellen gebruikt, verbinden die automatisch met de TELETASK Cloud servers, via een beveiligde verbinding.