Niko Home Control

Je verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en nog veel meer bedienen van op 1 centrale plek met een touchscreen, je tablet of smartphone: dat is huisautomatisering.
Lees meer

Niko Home Control bedraden is een eenvoudig kunstje.

Een eenvoudige installatie, ideaal voor de doe-het -zelver.

Niko Home control is niet zoveel duurder dan een klassieke installatie, zeker als je het zelf installeert.
Je kan starten met een basis pakket en later functionaliteiten toevoegen of aanpassen. Je houdt alle opties open voor een toekomst gerichte woning.

Niko heeft een overeenkomst met enkele professionele partners zoals VELUX, Renson, Reynaers, Bose, Sonos, noem maar op. Al hun software is compatibel met de Niko Home control software.

 

Met Niko Home Control bedien je heel eenvoudig de verlichting, verwarming, ventilatie of rolluiken. Dat kan centraal via een touchscreen of smartphone, maar evengoed via klassieke schakelaars verkrijgbaar met de afwerkingen uit de Niko Pure, Niko Intense en Niko Original collectie.

Met functies als zoneregeling voor verwarming, ecotoets, paniektoets, aanwezigheidssimulatie ... verhoogt de nieuwe elektrische installatie aanzienlijk je comfort en veiligheid.

Een overzicht van de technische voordelen

 • 2-draads bedrading naar alle bedieningen, zonder polarisatie, m.a.w. je kan de draadjes niet verkeerd aansluiten. Geen risico op kortsluiting en defecte modules.
 • Vrije topologie d.w.z. je kan zowel de bedrading in serie als in ster aansluiten en dit met standaard kabels, geen specifieke datakabel noodzakelijk.
 • Overzichtelijke opbouw van de controlekast/Domoticakast.
 • Een minimum aan bekabeling nodig in de kast, de modules worden met een meegeleverde schuifbrug met elkaar verbonden.
 • Een minimum aan programmatie, Elke functionaliteit heeft zijn eigen module.
 • Aansluiting van binnenpost touchscreen of buitenpost via en IP kabel.
 • muurprint concept: 1 inbouwdoos volstaat voor meervoudige bedieningen. 

Niko Home control installatie bestaat uit 3 belangrijke pijlers

 • Basiscomponenten
  De connected controller 550-00003 heeft alles aan boord, zelf een voeding. Je hoeft dus geen extra voeding te voorzien, tenzij je veel modules in je domotica kast hebt... Of wanneer je met meerde kasten werkt. Gebruik een extra voeding wanneer de buskabel tussen de 2 kasten langer is dan 20 meter.
  De controller is het zenuwcentrum van de installatie, hij stuurt de logica van Niko Home Control.
  De programmering gebeurt via de installatiesoftware op de pc en wordt daarna op de controller ingeladen. 
  De Connected controller verwerkt ook de connectie met het internet, geen afzonderlijke IP module niet meer nodig!

 • Bedieningen
  Niko Home Control kan bediend worden met drukknoppen (met of zonder LED's) een touchscreen of smartphone.
  Naast bedieningen voor verlichting, dimfuncties, motoren en ventilatie heb je ook nog intelligente drukknoppen als de ecodisplay, thermostaat en sfeerverlichting.
  De bedieningen van Niko Home Control volgen de verschillende reeksen van Niko, Niko Pure, Niko Intense en Original Niko. 
  de intelligente drukknoppen worden rechtstreeks in de inbouwdoos gemonteerd, de gewone bedieningen moeten via een muurprint op de inbouwdoos worden gemonteerd. Er is keuze uit verschillende muurprinten (enkelvoudige, meervoudige, horizontaal en verticaal.)

 • Apps voor de gebruiker
  Er is een gebruiksvriendelijke software voor de programmering van de installatie en software waarmee de bewoners zelf instellingen als tijdsschema's en voorkeuren kunnen wijzigen. Met de energiesoftware verwerven bewoners inzicht in het elektrisch verbruik of de opbrengst van je zonnepanelen.

Download de gebruikershandleiding