Eltako Impulsschakelaar, Dimmers, Relais etc.

Eltako is elektriciteit met flexibiliteit, niet klaar voor domotica? Eltako kan een mooi alternatief zijn. Gebruik Teleruptoren voor je lichtsturing.
Lees meer

Eltako, meer dan elektriciteit alleen:

De elektrische installatie kan nog meer comfort bieden en beter voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen, door te opteren voor Teleruptoren met centrale sturing vanuit de zekeringkast.

Centrale sturing wil zeggen dat alle schakelingen gebeuren van uit de zekeringkast, je hoeft je hoofd niet te breken over een wisselschakeling of nog erger, een kruisschakeling...

Het bied een zeer flexibele oplossing voor toekomstige wijzigingen, stel je wil graag een lichtpunt dimmen i.p.v. gewoon aan-uit schakelen, dan kan je eenvoudig in je controle kast de impulsrelais vervangen door een dimmer module of omgekeerd.

Wil je in een later stadium de impulsrelais en dimmers vervangen door domotica modules, dan kan dit ook eenvoudig gerealiseerd worden omdat alle bedrading van je verbruikers rechtstreeks naar de kast zijn gevoed.

Eltako combineert druktoetsen met bewegingssensoren, dimmers en timers: jouw garantie op een efficiënte bediening van je lichtpunten én een rationeel energieverbruik. 

Eltako is eenvoudig te installeren:


Bij een installatie met centrale sturing vertrekken alle leidingen naar de verlichtingspunten centraal uit de zekeringkast of schakelkast, ideaal is een zekeringkast en schakelkast (waar de eltako modules worden in gemonteerd)die naast elkaar worden gemonteerd.

I.p.v. traditionele schakelaars worden er drukknoppen geplaatst, zeer eenvoudig, geen gepieker over welk type schakelaar (enkelpolig, wissel, etc) die via een meeraderige kabel met elkaar worden doorverbonden. Vanuit het centrale besturingssysteem vertrekt een kabel (meestal een SVV-kabel) naar je drukknoppen. Dat bespaart je een hoop slijp- en kapwerk. Eenvoudiger kan het niet.

Met de kleine inbouwdozen en elegante drukknoppen maak je er een samenhangend geheel van.
Voor je vermogenskringen, je lichtpunten, wordt er een 3G1,5mm kabel getrokken in flexibele buis of XVB, afhankelijk van de toepassing.

Het Eltako systeem biedt volgende voordelen:

  • Alles uit-functie: met een extra druktoets aan de buitendeur,  garagepoort, bed, … doven alle lichten en wordt het sluipverbruik uitgeschakeld.
  • Paniekfunctie: met één toets schakelt u alle verlichting in en om de woning aan.
  • Rolluiken laten zich individueel of in groep sturen.
  • De installatie laat zich nadien gemakkelijk aanpassen zonder kap- en breekwerk.
  • Het gebruik van laagspanning voor de sturing, resulteert in een brede keuze aan elegante schakelaars.