Niko Home Control Muurprint

10
De Niko Home Control muurprint plaats je op een enkelvoudige standaardinbouwdoos met schroefbevestiging en vormt samen met de aansluitunit de verbinding tussen bediening en installatie.
Lees meer
Sorteren op:

Waarom een muurprint?

Niko Home Control muurprinten worden gebruikt om een Home Control drukknop op te monteren en zo de verbinding te maken met het home control bussysteem.
Je kan eender welke drukknop monteren op een muurprint, gaande van een enkelvoudige tot zesvoudige en de speciale bedieningen zoals bijvoorbeeld de dimmer bediening e.d.

Per muurprint volstaat het om slechts één inbouwdoos te voorzien. Achteraf kan je steeds de muurprint vervangen door een ander type, wat het systeem zeer flexibel maakt naar bedieningen toe.

 

installatie voorbeeld Niko muurprint
enkelvoudige muurprint

Welke muurprint moet ik kiezen?

 1. De enkelvoudige muurprint met sokkel (niko 550-14115)
  Complete muurprint met klauwen om te monteren in elke inbouwdoos. Zowel de ingemetselde Helia inbouwdozen als de holle wand dozen in een gyproc muur.
  De muurprint heeft ook een connector voor het aansluiten van de buskabel.

  Je kan meerdere muurprinten boven of naast elkaar monteren. Deze uitvoering wordt gebruikt op oneffen muren (zoals bv zichtbaar metselwerk).

 2. De enkelvoudige muurprint met connector (Niko 550-14110)
  Deze muurprint heeft geen sokkel en wordt gebruikt voor op inbouwdozen te monteren met schroeven. Je kan eventueel een klauwenset bestellen, als de inbouwdoos niet is voorzien van schroeven. De enkelvoudige muurprint heeft een connector aan de achterzijde voor aansluiting op de buskabel.

 3. De tweevoudige horizontale muurprint (Niko 550-14020)
  Met een centerafstand van 71mm. Enkel te gebruiken bij mooie vlakke muren
  Deze meervoudige muurprint is voor montage op een inbouwdoos met schroeven. Je moet maar 1 inbouwdoos voorzien, het tweede gedeelte van de muuprint komt gewoon tegen de vlakke muur.

 4. De tweevoudige vertikale muurprint (Niko 550-14021 en 550-14027)
  Idem als de horizontale muurprint maar hier is er keuze uit een verticale muuprint met een centerafstand van 60mm voor inbouwdozen in gemetselde muren en een centerafstand met 71mm voor inbouwdozen met een centerafstand van 71mm. (Alle holle wand inbouwdozen hebben een centerafstand van 71mm).

 5. Idem voor de 3- voudige muurpint (Niko 550-1403x)
  Hetzelfde principe geldt voor de drievoudige muurpinten. Vanuit de inbouwdoos kan je de muurprint zowel naar boven als naar beneden monteren. Ook de plaatst links of rechts speelt hierbij geen rol.
  Indien er geen inbouwdoos gemonteerd is met schroeven kan er nog altijd een klauwenset worden besteld (Niko 450-00067

 6. De viervoudige muurprint is alleen beschikbaar in horizontale uitvoering (Niko 550-14040).
  Voor verticale montage zouden de bedieningen te hoog of te laag komen. De center afstand is 71mm. De standaard afmeting van een Niko horizontale afdekplaat. 

Aansluitunit voor meervoudige muurprint (niko 550-14090)

De meervoudige muuprinten hebben geen aansluitconnector, omdat je deze dan in alle richtingen vrij kan monteren in een enkelvoudige inbouwdoos.
De Niko Home control aanlsuit unit maakt de verbinding tussen je muurprint en de buskabel.

Hiervoor is er ook een klauwenset beschikbaar, niko 450-00068.

Nog vragen? Contacteer ons voor meer uitleg: [email protected] of 03/369.4567