Velbus online kopen

Velbus, een betrouwbaar Domotica systeem met 5 jaar garantie, eenvoudig te installeren zonder voorkennis. Het velbus home automation systeem is een ideale oplossing voor Zelfbouwers. Bovendien is dit slimme systeem opgebouwd zonder centrale processor.
Lees meer

Waarvoor staat Velbus?

 

Velbus is een Belgisch zeer betrouwbaar modulair domoticasysteem of smarthome systeem (met 5 jaar garantie!) .


De onderlinge verbinding gebeurt via een buskabel die bestaat uit 4 aders (2 voor de voeding en 2 voor de data). Er is geen centrale processor aanwezig waardoor het systeem extreem betrouwbaar en eenvoudig is. De intelligentie zit op de modules zelf. Als er toch een module moest uitvallen, blijven andere perfect werken.
De programmeer software is een grafische interface en eenvoudig door iedereen aan te leren en gratis ter beschikking. Professionele woningautomatisering komt zo binnen ieders bereik.

Een mooie Demo van de mogelijkheden

 

Graag een persoonlijke offerte?

Wij zijn officiële verdeler van het Velbus systeem!
Stuur een mail naar [email protected]

What is Velbus domotica?

Domotica betekent eigenlijk het automatiseren van een huis. Het automatisch kunnen besturen van vele producten in en rond de woning, het automatiseren van dagelijkse handelingen en in interactie met de gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld via een afstandsbediening (of smartphone) maar ook zelfs volledig geautomatiseerd.

Met andere woorden; Velbus Home domotica automatiseert de werking van apparaten in uw huis, zodat u er minder omkijken naar heeft.
Een praktisch eenvoudig voorbeeld: Het licht dat aan gaat tijdens het binnenkomen in de woning, valt hier óók onder. Velen denken nog steeds aan hoogtechnologische toestellen als ze het woord domotica in de mond nemen maar niets is minder waar.

Een toepassing die bijna steeds voorkomt is de "alles uit" functie.
Van zodra u de woning verlaat kan u via één drukknop alle lichten uitschakelen, verschillende stopcontacten spanningsloos maken en de verwarming overal op nachtstand zetten.
Deze "alles uit" functie heeft een energiebesparing tot gevolg en laat u toe om met een gerust hart de woning te verlaten.
Met Velbus domotica zijn de mogelijkheden eindeloos. Meerdere functies kunnen worden gecombineerd in met een toets. De knoppen kunnen ook ten alle tijde worden geherprogrammeerd naar je wensen. Verlichting, verwarming, koeling, rolluiken, zonneschermen en nog veel meer kunnen van op even welke plak worden aangestuurd via je smartphone, tablet of PC. Mogelijke knoppen zijn een velbus schakelaar, dimmer en de drukknop. Maar ook met het velbus aanraakpaneel kan het home center makkelijk worden aangestuurd. 

Velbus is een zeer betrouwbaar modulair domotica systeem.
De onderlinge verbinding gebeurt via een buskabel die bestaat uit 4 aders (2 voor de voeding en 2 voor de data).
Het bus protocol is CANBUS, hetzelfde bussysteem dat in de auto industrie wordt gebruikt. Een robuust systeem.

Er is geen centrale controller die het velbus systeem aanstuurt, maar elke module heeft zijn eigen intelligentie aan boord waardoor het systeem extreem betrouwbaar en eenvoudig is.
Mocht er een module defect geraken, wat zeer uitzonderlijk is (Velbus geeft tot 5 jaar garantie), dan werken de andere modules nog steeds verder.

Hoe werkt Velbus domotica?

Wat je minimum nodig hebt om van start te gaan zijn slechts enkele basismodules:
Een voeding VMBSMPS om het systeem van voedingsspanning te voorzien
Een configuratie module VMBRSUSB om je PC te koppelen aan het Velbus systeem om zo de instellingen te kunnen programmeren. Indien u vragen heeft met de programmatie van velbus, twijfel niet om ons te contacteren. 
Verder kan je starten met een uitgangsmodule VMB4RYLD en bijvoorbeeld een viervoudige Velbus glas schakelaar VMBGP4W , dit is een mooi aanraakscherm.  

De ingangsmodules verwerken de inkomende acties (bv. drukknoppen, schakelaars, sensoren , enz.) tot buscommando's. Uitgangsmodules interpreteren deze commando's en besturen op hun beurt verlichting, verwarming, airco, stopcontacten, rolluiken, enz.
De status hiervan wordt door middel van feedbackleds weergegeven op de ingangsmodules. Toepassingen: domotica thuis, op kantoor of in het bedrijf, procesbewaking, enz...

Waarom Velbus home automation?

"Alles aan" of "alles uit" schakelpunten, statussen bekijken van de verschillende uitgangen, sferen creëren met gedimde lichten, uw verwarming in de badkamer op comfortmodus zetten vanuit de slaapkamer en bewegingssensoren gebruiken om het licht op de oprit te laten doven na enkele minuten zijn maar enkele voorbeelden van de eindeloze mogelijkheden. Verder is dit het ideale systeem voor zij die graag aan doe het zelf doen. Indien er toch problemen optreden bij de programmatie of de installatie, kan u altijd contact met ons opnemen en proberen wij u zo goed mogelijk te helpen. Als u er rekening mee houdt dat dit alles kan voor één van de meest competitieve prijzen op de markt, is de beslissing toch snel genomen? Velbus zorgt voor de beste domotica ervaring! 

Wat velbus kan?

 • de functie van elke drukknop op elk moment wijzigen door middel van de velbus‑configuratiesoftware.
 • door één druk op de knop alle lichten in- of uitschakelen en de rolluiken openen of sluiten.
 • kort drukken op een knop in de slaapkamer is alles uit, lang drukken is alles aan.
 • de verwarming in de badkamer gedurende 1 uur op comfortmodus zetten via de smartphone of een gewone drukknop.
 • ’s ochtends het licht in de slaapkamer zacht laten opkomen in een tijdspanne van 30 minuten.
 • aansluiten van toegangscontrole (bv. een badge-lezer).
 • RGB-verlichting aansturen om een lounge effect te creëren.
 • via iPod, smartphone, internet… de status van uw woning bekijken en eventueel ingrijpen.
 • de alles uit combineren met uw verwarming en stopcontacten naar keuze.
 • een selectie van lichtpunten dimmen of doven om een bepaalde sfeer te creëren.
 • de bewegingssensor in de gang het licht ’s avonds volledig laten aanschakelen en ’s nachts gedimd.
 • bewegingsdetectie laten starten via de alles uit-knop.
 • een sms laten sturen bij beweging indien het alarm actief is.
 • een e-mail laten sturen wanneer het buiten vriest, wanneer er ramen open staan…
 • enzovoort

 

Download de catalogus