Basis modules Niko Home Control in de kast

19
Voor elke functie die je activeert, moet je een module in je elektriciteitskast installeren: energieverbruik monitoren, lichten dimmen, ventilatie sturen, rolluiken, gordijnen of zonweringen bedienen ... Je verbindt de modules met elkaar via schuifbruggen
Lees meer
Sorteren op:

Een Overzicht van de beschikbare modules

Voor alle mogelijke functies die je wil integreren in je Niko Home control installatie heb je een specifieke module.

  • De connected controller:
    De connected controller is de centrale module van elke Niko Home Control installatie. Hij wordt bij voorkeur onderaan links geplaatst in het Niko Home Contol gedeelte van de schakelkast. Hij stuurt de basisfuncties van het Niko Home Control systeem.

  • Een Voeding:
    In combinatie met de connected controller levert de voeding een extra spanning van 26 V aan de bus, modules en bedieningen voor installaties groter dan het voedingsbereik van de ingebouwde voeding in de connected controller.

  • Een rail koppeling:
    Deze module plaats je altijd als eerste links bij het begin van een nieuwe rij DIN-railmodules waarop er geen voeding aanwezig is. Via de contacten boven- en onderaan verbind je de voeding en de bus door.
  • Een schakelmodule - 3 of 6 voudig:
    De drie- of zesvoudige schakelmodule is geschikt om maximaal drie of zes verschillende schakelkringen te schakelen, zoals lichtpunten of wandcontactdozen. Met de module kun je twee nulgeleiders doorverbinden voor een ordelijke bekabeling in de kast.

  • Dimmodule:
    De universele dimmodule is een DIN-module met twee kanalen om lichtkringen te dimmen. Deze module is geschikt voor gloeilampen, 230V-halogeenlampen, 12V-halogeenlampen met een gewikkelde of elektronische transformator, dimbare ledlampen (max. 10) en dimbare spaarlampen CFLi (max. 10).

  • Een analoge module:
    Met de analoge stuurmodule 0-10 V sluit je drie hoogvermogendimmers aan op de Niko Home Control installatie.
    Met de analoge stuurmodule 1-10 V sluit je drie dimmers en/of schakelapparatuur aan op de Niko Home Control installatie.

  • Een Meetmodule:
    Dankzij deze module kan de bewoner het verbruik of de productie meten op één schakelkring of fase. De module is geschikt om het totale verbruik of de totale productie te meten in woningen die op een eenfasig net aangesloten zijn.
    Deze module is ook beschikbaar voor 3 -fase aansluiting.

  • Een Ventilatie module:
    De ventilatiemodule stuurt het centrale ventilatiesysteem aan via de Niko Home Control installatie. De module is geschikt voor ventilatietype C (mechanische afvoer) en D (mechanische toevoer en afvoer met warmterecuperatie).

  • Een verwarming- of koeling module:
    De verwarming- of koeling module stuurt de verwarming of koeling aan van maximum vier zones of kamers. Elke zone of kamer moet uitgerust zijn met een Niko Home Control thermostaat.

  • Een Pulsteller:
    Met de pulsteller kun je het gas-, water- of elektriciteitsverbruik of de elektriciteitsproductie opvolgen. De module heeft drie pulsingangen zodat je het met maximaal drie meters kunt verbinden. 

  • Een potentiaal vrije sensor module:
    Met de digitale potentiaalvrije sensormodule sluit je maximaal drie sensoren met een NO-contact of NPN-transistoruitgang aan op de Niko Home Control installatie. De aangesloten sensoren moeten geschikt zijn voor toepassingen met een zeer lage veiligheidsspanning (ZLVS).

  • Een motormodule:
    De motormodule kan maximaal drie toepassingen aansturen die door een motor worden aangedreven, zoals rolluiken, zonweringen en jaloezieën. Met de module kun je twee nulgeleiders doorverbinden voor een ordelijke bekabeling in de kast.