Home Assistant op Velbus Signum

Home Assistant op Velbus Signum

Nu Home Assistant gratis op je Velbus Signum IOT module. Ontdek de vele mogelijkheden van Home Assistant

Home Assistant mogelijkheden

Stijlvolle en gebruiksvriendelijke dashboards voor je Velbus-installatie

Home Assistant presenteert jouw Velbus-installatie in een helder en gestructureerd overzicht, waarbij bedieningselementen in overeenstemming met de bijbehorende kamers worden gegroepeerd. Het beheren van apparaten, verlichting, LED-strips, thermostaten, zonwering, enzovoort is moeiteloos dankzij de intuïtieve touch-to-change interface. Of je nu gebruikmaakt van je smartphone, tablet of een ander apparaat, het ziet er altijd verzorgd uit!

 

Visualiseer je energieverbruik

Indien je een energiemeter in je Velbus-installatie hebt, zijn uitgebreide energiedashboards onmisbaar in je Home Assistant-configuratie. Analyseer gedetailleerde grafieken om beter inzicht te krijgen in je energieverbruik en gebruik deze informatie om je levensstijl en energiekosten te optimaliseren!

 

Koppel slimme apparaten met Velbus

Home Assistant fungeert als het centrale knooppunt om alle slimme apparaten in je huis te verbinden. Dankzij integraties kun je verbinding maken met meer dan 2.500 slimme systemen, waardoor je dashboards worden verrijkt met extra gegevens en slimme acties ontstaan tussen apparaten die voorheen niet met elkaar konden communiceren. Of het nu gaat om je warmtepomp (MELcloud, Daikin, Viessmann ViCare), EV-laadstation (wallbox, Smappee), geluidssysteem (Sonos, Spotify, Bose SoundTouch, IKEA SYMFONISK), slimme verlichting (Philips Hue, IKEA TRÅDFRI) of slimme stekkers (Tuya, Shelly), Home Assistant op de Signum biedt diverse integratiemogelijkheden.

 

Creëer slimme automatiseringsacties

Met Home Assistant kun je fysieke knoppen in je Velbus-installatie koppelen aan acties met andere integraties. Stel bijvoorbeeld eenvoudig in dat je favoriete radiostations kunt beluisteren met slechts een paar klikken op je geautomatiseerde Velbus-bedieningspaneel, zonder dat je je telefoon hoeft te gebruiken.

Eén plek om jouw geluid te regelen

Na het koppelen van je slimme luidsprekers en Spotify-account aan Velbus, kun je de Velbus-bedieningspanelen gebruiken om je afspeellijsten te beheren. Maak knoppen aan voor volgende track, vorige track, volume+, volume-, play/pauze en koppel ze via automatiseringsacties. Zo heb je eindelijk één centrale plek om het muziekentertainment in je huis te regelen.

Bekijk wat er gebeurt en wat er is gebeurd

Dankzij de lokale gegevensverzameling van Home Assistant kun je teruggaan in de tijd door de geschiedenisrapporten van je huis te bekijken. Mis nooit meer een gebeurtenis of wanneer er op een specifieke knop is gedrukt. Met uitgebreide overzichten per uur, dag, maand en jaar kun je je gedrag analyseren en acties automatiseren om je slimme huis naar een hoger niveau te tillen.

 

Gemakkelijke gebruikersbediening

Voeg gebruikers toe en geef ze toegang tot geselecteerde dashboards, zodat jouw gezin de slimme thuisinstallatie kan gebruiken zoals jij dat wilt. Elke gebruiker kan zijn eigen ervaring creëren, waardoor de afstandsbediening van je huis is afgestemd op individuele behoeften.