Netwerk camera's

9
Er zijn veel types IP-camera's beschikbaar, zowel voor binnen of buiten, draadloos of met kabel of geschikt om te koppelen aan slimme apparaten zoals domotica systemen of je smartphone.
Lees meer
Sorteren op:

De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van een ip-camera, is of je de camera binnen of buiten wil plaatsen.
Binnencamera's hebben vaak een vormgeving die in je interieur past, terwijl buitencamera's waterdicht en stofdicht zijn.

Camera's voor buitengebruik

Ip-camera's voor buiten zijn altijd waterdicht en stofdicht. Je bevestigt zo'n camera aan een muur, schutting of zelfs een boom. Zo houd je de omgeving van je huis, winkel of kantoor in de gaten. 

Camera's voor binnengebruik

Binnencamera's plaats je in een huiskamer of een kantoor. Er zijn mobiele camera's, die je op een kast of tafel kan plaatsen. Maar ook "Dome" camera's die aan het plafond worden bevestigd en afhangkelijk van het type tot 360 graden kunnen opnemen. Een binnencamera is niet geschikt om van binnen naar buiten te richten. Door de reflectie van het raam worden beelden namelijk niet helder opgenomen!

Welke ruimte gaat de ip-camera bewaken?

Het formaat van de ruimte die je in de gaten wilt houden, is ook van belang voor de keuze van de ip-camera. Belangrijk is vooral op de kijkhoek, die aangeeft hoe groot het zichtveld van de camera is. De resolutie bepaalt hoe scherp het beeld is, zodat je meer details ziet van een grote ruimte. Camera's met PTZ kunnen draaien naar de positie die jij wilt zien, maar hiermee houd je wel telkens maar een deel van de kamer in de gaten.

Welke camera kies je voor welke ruimte?

  • Deur, toegangspoort of parkeerplaats: Kijkhoek tot 65 graden, resolutie van minimaal 1280 x 720.
  • Kleine kamer, kleine tuin of een balie: Kijkhoek van meer dan 65 graden, resolutie van minimaal 1280 x 720.
  • Grote kamer, middelgrote tuin of een kantoor: Kijkhoek van meer dan 90 graden, resolutie van minimaal 1280 x 720.
  • Grote en diepe tuin, parkeergarage of een groot kantoor: Kijkhoek van meer dan 100 graden, resolutie van minimaal 1920 x 1080.

De beelden van je camera overal bekijken?

Wil je ook tijdens werktijden of als je op vakantie bent live beelden bekijken?
Kies dan voor een ip-camera met een app voor je smartphone of tablet. Met deze apps zie je overal ter wereld wat er op dat moment thuis gebeurt. In sommige gevallen is het ook mogelijk om ook achteraf te bekijken wat er is gebeurd.