Velbus Toebehoren

36
Velbus verdeelconnetor, verdeelrail om je bus te verdelen in de verdeelkast. Dinrial verdeler, prgrammeerkabel, weerstation e.a.
Lees meer
Sorteren op:

Velbus accessoires

Zeer aan te bevelen toebehoren voor een feilloze werking van je velbus.

Je kan als Velbuskabel UTP kabel gebruiken, maar deze is slechts 0,4mm dik en breekt af als je de draadjes te veel plooit. Beter is buskabel off EIB kabel te gebruiken, die is 0,8mm dik en heeft ook de juiste kleuren; roor/zwart voor de voeding en geel/wit voor het data kanaal.

Indien er problemen met Velbus worden gemeld zijn het 99% situaties waarbij er een storing of slecht contact zit in de verbindingen van de bus aansluitingen. Iedere doe-het -zelver installateur tracht te besparen, maar doe het niet op de connectoren van je Velbus. Sluit maximum 2 draden aan per aansluitpunt, nooit geen 3 of zelfs meer!

Gebruik de Velbus verdeelconnector in je verdeelkast als je naar meerdere plaatsen je verbinding wil maken, Velbus moet niet aangesloten worden in een lus,het mag ook in sterbedrading.

Verbind je modules in de kast door via de verdeelrail i.p.v. met individuele draadjes, het bespaart je tijd en een hoop last achteraf als er een module niet gevonden wordt op de bus.

Voor de programmering heb je een USB kabel nodig met USB A mannelijk en USB B mannelijk.

Voor het bevestigen van de glas bediening heb je 2 mogelijke module houders.
De VMBGPFS voor een inbouwdoos met schroeven.
De VMBGPFK voor een inbouwdoos zonder schroeven

In deze categorie vind je ook het weerstation, dat rechtstreeks op de bus kan worden aangesloten.

We gebruiken cookies om de content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te beiden en om ons websiteverkeer te analyseren.
Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, adverteren en analyse.
Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die U aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Manage cookies