FIBARO draadloze domotica op Z-Wave protocol

Fibaro, de allerbeste draadloze domotica oplossing. Automatiseer je bestaand huis zonder te verbouwen.
Lees meer

De allerbeste draadloze domotica oplossing

Denk je aan domotica, en zeker in het geval van bestaande woningen, waar het niet eenvoudig om nieuwe elektrische leidingen te leggen dan is FIBARO een hele goede keus. FIBARO is de marktleider in Z-Wave domotica oplossingen.
Het Fibaro merk is in volle expansie, waar veel producten van beschikbaar zijn en er wordt continue ontwikkeld en regelmatig komen er nieuwe producten of toebehoren op de markt.

Bovendien is het eenvoudig te integreren en installeren is.
FIBARO is qua design top, de Apple van de domotica, handig en betaalbaar.

FIBARO is trendsetter op het gebied van draadloze smart home solutions. Het brein van de installatie is de gateway Home Center 2 of Home Center Lite. De andere componenten worden onderverdeeld in Sensoren, actoren of afstandsbedieningen.

HomeKit enthousiasteling en gebruik maken van de veelzijdigheid en kwaliteit van FIBARO? Geen probleem natuurlijk want FIBARO levert ook producten geschikt voor HomeKit!
(dit wordt in de nabije toekomst toegevoegd aan het assortiment)

Fibaro Home center interface

De voordelen van FIBARO


Waarom My-Smarthome.be FIBARO aanbied, het antwoord is eenvoudig. Ikzelf was op zoek neer een domotica systeem dat eenvoudig te installeren is zonder dat er elektrische leidingen moeten worden aangepast. Als je een woning hebt met “zichtbaar mestelwek” kan je niet zomaar een nieuwe kabels leggen naar je zekeringkast.

De andere FIBARO voordelen op een rijtje:

 • Werkt met het veel gebruikte Z-Wave protocol.
 • Is van hoge kwaliteit, een Europees product (not made in China).
 • Heeft veel producten beschikbaar.
 • Is eenvoudig te integreren in bestaande elektrische installaties en schakelaars. Geen halve
  verbouwing nodig dus om je huis slim te maken!
 • Betekent Plug en Play.
 • Is gebruiksvriendelijk: Je hoeft geen geschoolde elektricien te zijn om het te kunnen installeren of te bedienen.
 • Heeft automatische updates.
 • Top design. FIBARO-producten zijn prachtig vormgegeven.

De mogelijkheden


FIBARO staat voor  comfortabel en veilig wonen en tegelijkertijd geld besparen.
De mogelijkheden zijn eindeloos: van een nachtlampje dat automatisch aangaat als je ’s nachts eruit moet of je verlichting die aangaat als er aangebeld wordt, tot het zorgen dat je huis verlicht en verwarmd is als jij in de wintermaanden laat thuiskomt.
Met FIBARO is het niet de sky is the limit, maar jou fantasie! Let wel: dit kan enigszins verslavend werken…

 

De producten en hun mogelijkheden:

FIBARO Home Center 2:

Supersnel Z-wave basisstation met prachtig design.
Deze smart home controller moet je zeker niet in je zekeringskast of domoticakast te verstoppen! Het is echt het mooiste FIBARO domotica basisstation dat er is. En dan heeft ie ook nog eens de beste specificaties. Waarom zou je nog wachten? Voeg FIBARO’s domotica intelligentie toe aan je woning!

De voordelen:

 • Supersnelle energiezuinige processor (1,6Ghz);
 • Stijlvolle aluminium behuizing;
 • Uitgebreide scene programmering m.b.v. grafische blokken of d.m.v. LUA- programmeren;
 • Aansluiten van heel veel modules, met een maximum van 230! Je nieuwe verslaving kan dus even vooruit;
   

FIBARO Home Center Lite:


Het kleine broertje van de Home Center 2. De FIBARO Home Center Lite heeft dezelfde prachtige interface, een energiezuinige 720Mhz A8 processor en een aantrekkelijke prijs, De Fibaro app is gratis inbegrepen alsook de updates die worden uitgegeven.

De belangrijkste verschillen met zijn grote broer zijn:

 • Minder krachtige processor (720Mhz vs 1,6Ghz);
 • Plastic i.p.v. aluminium behuizing;
 • Kleiner formaat (slechts 93x93x33 mm)
 • Scenes kunnen alleen gemaakt worden m.b.v. grafische blokken. Hier fibaro block scene voor een voorbeeld;
 • Geen Lili-spraakherkenning;


FIBARO Z-wave Inbouw modules:

FIBARO heeft de kleinste domotica Z-Wave inbouw modules. En daar kun je veel meer mee dan alleen maar lampen schakelen: met de FIBARO-modules maak je eenvoudig een slimme garagedeur of een automatische doucheventilatie. Laat je fantasie er maar op los! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ga je voor een volledige installatie, laat het ons weten en we maken een aangepaste offerte.

Er is keuze tussen enkelvoudige en dubbele schakelmodules, dimmer en rolluik sturing module.

 

FIBARO Z-Wave raam- en deursensoren:

FIBARO biedt design raam- en deursensoren met een ingebouwde temperatuursensor. Nooit meer twijfelen dus of je een raam of deur hebt open laten staan als je niet thuis bent.
De FIBARO Z-Wave raam- en deursensoren zijn niet alleen handig, maar ook mooi: ze zijn in maar liefst zeven kleuren verkrijgbaar! 

 

FIBARO Z-Wave binaire sensor:

Een groot meesterwerk in kleine vorm: de FIBARO Z-Wave binaire sensor. De verbinding tussen de oude wereld en de Z-Wave wereld! Tover je oude apparaten om tot Z-Wave apparatuur met de FIBARO Z-Wave binaire sensor.

De ultraklein vormgegeven Z-Wave universele sensor is ontworpen om niet-Z-wave apparaten te voorzien van Z-Wave functionaliteit. Creëer je eigen Z-Wave apparaat door de uitgang van een analoge drukknop aan te sluiten op de FIBARO binaire sensor! Upgrade je deurbel van dingdong naar een deurbel die je lichten activeert…

 

FIBARO Z-Wave tussenstekker:

Nog zo'n Z-Wave meesterwerkje van FIBARO: de FIBARO Z-Wave tussenstekker (en ja, ook beschikbaar voor onze Nederlandse en Duitse klanten). De FIBARO Z-Wave tussenstekker is de kleinste en mooiste Z-wave tussenstekker die verkrijgbaar is, met eindeloos veel mogelijkheden zoals een Z-Wave nachtlampje voor als je er 's nachts uit moet, maar ook als Z-Wave netwerktester. Of zet je huis uit als je je smartphone aan de lader bij je bed hangt. Kortom, weer briljant van de mannen van FIBARO!

           

FIBARO Z-Wave RGBW-controller:

Sfeer in je woning of kantoor? De FIBARO Z-Wave RGBW-controller is de oplossing! Met de RGBW-controller van FIBARO kun je bijna iedere RGB(W) ledstrip koppelen aan je Z-Wave systeem. Of het nu de Home Center 2 of Home Center Lite van FIBARO zelf is of een basisstation van een andere fabrikant. De FIBARO Z-Wave RGBW-controller werkt perfect met elk systeem.

 

FIBARO Z-Wave overstromingssensor:

FIBARO is meer dan alleen comfort en leuk wonen. Het is ook het smart home systeem om de veiligheid in en om je huis te vergroten. Met bijvoorbeeld de FIBARO Z-Wave overstromingssensor met temperatuursensor en ingebouwde sirene.

Een goed domotica systeem bevat meerdere veiligheidsopties. Naast een alarmfunctie ter bescherming tegen inbrekers biedt FIBARO met deze fraai vormgegeven domotica watersensor ook beveiliging tegen wateroverlast. Op het moment dat de vergulde pootjes van de FIBARO-overstromingssensor vochtig worden, geven ze een Z-Wave signaal en een akoestisch signaal weer. Dat kan je heel wat werk en schade schelen!
HomeKit gebruiker? De FIBARO overstromingssensor is tevens als HomeKit versie beschikbaar.
Binnenkort beschikbaar.

 

FIBARO Z-Wave rookmelder:

De FIBARO-rooksensor is een prachtig vormgegeven rookmelder. Geen lelijk groot wit ding aan je plafond: de FIBARO-rookmelder is kleiner dan een doosje Nivea handcrème!

Net als bij de FIBARO-watersensor geeft deze domotica rookmelder naast een Z-Wave signaal ook een akoestisch alarm bij rook en/of brand. Ga met een gerust hart slapen terwijl de Z-Wave rookmelder over je woning of kantoorpand waakt.

Werkt op batterijen.

FIBARO Z-Wave bewegingsmelder:

De fraai vormgegeven FIBARO Z-Wave motion sensor is een bewegingssensor met een diameter van nog geen 44 mm! De naam bewegingssensor dekt alleen bij lange na de lading niet. De FIBARO Z-Wave multi-sensor meet namelijk naast beweging ook temperatuur, lichtwaarde en schokbewegingen. Niets zal meer aan de aandacht van je slimme huis ontsnappen, ook je te laat thuiskomende tiener niet ;).

Met de FIBARO Z-wave bewegingsmelder ontsnapt niks meer aan de aandacht van je huis dankzij de vele instelmogelijkheden.
De FIBARO bewegingsmelder is er ook als HomeKit versie.

 

FIBARO Z-Wave CO sensor:

FIBARO zorgt voor veiligheid op heel veel fronten met de CO sensor. Ook op het gebied van koolmonoxide waardes. De FIBARO Z-Wave koolmonoxidesensor is een is een Z-Wave Plus product. Deze superkleine sensor meet naast de dodelijke en reukloze koolmonoxide waardes ook de temperatuur.

 

FIBARO Heat controller:

Gedurfd design met een oplaadbare accu. Dat is de thermostaatkraan van FIBARO. Breid je domotica domein uit met de verwarmingsmogelijkheden van FIBARO's Heat controller.

FIBARO intercom:

Er is lang over gespeculeerd, en nu is hij beschikbaar: de FIBARO intercom! De een vind hem te duur de ander wil hem perse hebben. Als FIBARO liefhebber is het natuurlijk een no-brainer. My-smarthome.be vinden hem gewoon prachtig. Hij werkt zowel stand-alone als met de Home Center. Hij zit bomvol opties waaronder een verwarmingselement.

 

Meer weten? neem contact met ons op!

Nieuwsgierig geworden wat FIBARO voor jouw wooncomfort kan betekenen? 
Bel ons om al je wensen en mogelijkheden te bespreken.