Hoe een Velbus bewegingsmelder programmeren?

Hoe een Velbus bewegingsmelder programmeren?

Voorbeeld programmatie, hoe een Velbus bewegingsmelder instellen via de Velbuslink software.

Ik heb een Velbus bewegingssensor (VMBPIROW, VMBPIRC, VMBPIRM, VMBGP4PIR, …) en wil dat het licht aan gaat gedurende 3 minuten wanneer beweging gedetecteerd wordt.
Hoe programmeer ik dit in Velbuslink?

 

Dit kan op twee manieren opgelost worden: ofwel met de actie “Moment (volgen)”, ofwel met de actie “Herstartbare timer”.

 

Oplossing 1: actie “Moment”

Opgelet: om deze oplossing toe te passen, moet de sensormodule firmware (build) 1616 of hoger hebben.

Selecteer in Velbuslink de sensormodule en druk op  om het configuratievenster te openen.

Open het tabblad “Beweging” en stel, bij het bewegingskanaal van uw keuze (1 of 2), de timeout in. Indien het licht bv. 3 minuten moet branden bij beweging, stelt u hier “3 minuten” in.

Dit wil zeggen dat wanneer beweging gedetecteerd wordt, het kanaal “beweging” gedurende 3 minuten gesloten (aan) zal zijn.

Maak vervolgens de actie “Moment (volgen)” aan met als oorzaak het kanaal “beweging” van de sensor, en als gevolg het lichtrelais:

Voorrang manuele bediening

Indien u het licht ook manueel wil kunnen bedienen, koppel dan gewoon een drukknop aan het lichtrelais met de actie van uw keuze (bv. aan/uit). Wanneer u in de instellingen van de sensor de optie “voorrang manuele bediening” aanvinkt, zal de bewegingssensor niet meer tussenkomen wanneer u het licht manueel inschakelt. 

 

Oplossing 2: actie “Herstartbare timer”

Bij deze oplossing zal de instelling “voorrang manuele bediening” geen effect hebben.

Selecteer in Velbuslink de sensormodule en druk op  om het configuratievenster te openen.

Open het tabblad “Beweging” en stel, bij het bewegingskanaal van uw keuze (1 of 2), de timeout op “Moment (volgen)”.

Dit wil zeggen dat wanneer beweging gedetecteerd wordt, het kanaal “beweging” even zal sluiten, en daarna onmiddellijk weer openen.

Maak vervolgens de volgende actie “Herstartbare timer” aan met als oorzaak het kanaal “beweging” van de sensor, en als gevolg het lichtrelais.

De tijd gedurende dewelke het licht moet branden, wordt ingesteld in de parameter “Tijd bij kort drukken”.

 

We gebruiken cookies om de content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te beiden en om ons websiteverkeer te analyseren.
Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, adverteren en analyse.
Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die U aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Manage cookies