Basis Pakket Velbus

Basis Pakket Velbus

Een voorbeeld geeft je een idee over kostprijs van een Velbus domotica installatie. Brutto prijs incl. BTW.
Vraag steeds naar een offerte op maat voor je domotica installatie.

Wil je graag weten hoe een basis velbus pakket is samengesteld?
We vertrekken van een veel voorkomende situatie, een woning met 3 slaapkamers.

Dit is een voorbeeld van een Velbus Domotica installatie, vraag ons een offerte voor jou project, stuur een mailtje naar [email protected].

 

Dit is een prijsvoorbeeld van alleen de Velbus componenten, zonder de kostprijs van de domoticakast en de bedrading. Het is moeilijk een prijs te plakken op de bekabeling. Dit is onder meer afhankelijk van de grootte van het huis, de plaatsing van de kast, 1 grote kast of 2 kasten (1 per verdiep) etc.

De bedrading die nodig is:

Flex met buskabel voor de verbinden van de bus componenten

Flex 3G1,5 voor de lichtpunten

Flex 3g2,5 voor de stopcontacten

Velbus installatie voorbeeld  

Huisautomatisatie of huisautomatisering voor doe-het-zelvers, daarvoor is het Velbus systeem best geschikt, de bekabeling is eenvoudig, de software (Velbuslink) is gratis en eenvoudig aan te leren).
Bij huisautomatisering denken veel mensen dadelijk aan een duur en ingewikkeld systeem, maar niets is minder waar. Met Velbus is het prijsverschil t.o.v. een klassieke installatie  relatief klein en vergeleken met de vele voordelen, zelfs verwaarloosbaar.

 

Omdat alle bedieningen en alle verbruikers (lichtpunten onafhankelijk van elkaar werken is elk denkbare situatie mogelijk. Zo kan je op alle verschillende locaties een alles uit, een sfeer maken (dit is een combinatie van gedimde lichtpunten. bv TV kijken, dan kaan er bepaalde lichte volledig uit en enkele lampen blijven op slechts 30% branden).

 

Je kan zelf genoeg redenen bedenken waarom de programmering ooit dient aangepast te worden. Je kan alles naar je hand zetten zonder dat er kapwerk moet verricht worden. 
Nog een belangrijk punt is het feit dat Velbus een modulair systeem is en er in de toekomst altijd nieuwe modules kunnen toegevoegd worden aan je bestaande installatie. Ook als je later in een bepaalde kamer het licht toch wil dimmen dan is dit eenvoudig uit te voeren door de uitgangsmodule te vervangen door een dimmer module. De uitgangsmodule kan je dan elders gebruiken. 

 

Als voorbeeld van een Velbus installatie hebben we een veelvoorkomende situatie genomen, namelijk een woning met 3 slaapkamers. Inclusief bewegingsmelders en dimbare lichtpunten.

 

Een overzicht van de kernpunten:

 

 • Bedieningen via Velbus glas panelen op 13 verschillende plaatsen. Met terugmelding leds en honderden mogelijke instellingen en programmeerbare functies.

 • 1 glazen bediening met O-LED display VMBGPODW, waarop je 32 schermen kan oproepen.

 • Alle glazen bedieningspanelen hebben een temperatuurmeting en kunnen fungeren als thermostaat. Zie Velbus Glas panelen.

 • Aan de voordeur is er een Velbus bewegingsmelder voorzien, die ook kan dienen als schemerschakelaar. Hiervoor wordt de zwarte Velbus bewegingsmelder VMBPIROB voorzien die wordt gevoed door de bus

 •  In de trappenhal wordt het licht bediend door een opbouw bewegingsmelder VMBPIRM

 • Je kan meerdere functies in 1 knop integreren, virtuele bedieningen aanmaken, sferen definiëren, alles uit, etc.

 • Functies van bedieningen kunnen ten alle tijden geherprogrammeerd worden zonder dat de bedrading moet worden aangepast.

 • Het is een modulair uitbreidbaar systeem. Je kan beginnen met een basis pakket en steeds modules toevoegen.

 • Eenvoudig bekabeling via een buskabel. Alle bedieningen en sensoren moeten verbonden worden met de buskabel. Alle verbruikers Alle verbruikers  (lichtpunten, rolluiken, stopcontacten) moet met hun bedrading rechtstreeks naar de Domotica kast waar ze worden aangesloten aan de uitgangsmodules.

 • De ingebouwde LED's op zowel de Velbus glazen bedieningen als de Velbus adapters VMB2PBN-R voor montage op Niko schakelaars kunnen vrij geprogrammeerd worden.

 • Automatische regeling, sturing van uitgangsmodules zoals bv zonsopgang en zonsondergang.
  Indien er een weerstation VMBEMETEO kan je zelfs afhankelijk van de weersomstandigheden bepaalde acties inbouwen, bv je screens naar een veilige stand brengen wanneer de windkracht boven een ingesteld niveau komt. (Weerstation is niet berekend in het basispakket, 275 euro extra).

Voorbeeld Velbus Domotica installatie

Reacties

 1. Wim Beckers Wim Beckers

  Beste Guy,

  Ik heb de tekst vervolledigd met meer info mbt bekabeling. Mocht je nog meer vragen hebben, aarzel niet ons rechtstreeks te contacteren.

 2. Guy Guy

  Welke kabel kan ik best gebruiken voor het bussyteem? Kan ik dat deze ook mee bestellen?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
We gebruiken cookies om de content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te beiden en om ons websiteverkeer te analyseren.
Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, adverteren en analyse.
Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die U aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Manage cookies