Niko Home Control starterskit energie

Niko Home Control starterskit energie

Niko Home Control starterskit energie, die bestaat uit een draadloze slimme hub en 3 slimme stekkers. Zo kan je makkelijk het energieverbruik meten en kun je je energierendement optimaliseren.

De uitrol van de digitale meter als anticipatie op nieuwe energie trends

Om ook in de toekomst onze elektriciteit betaalbaar te houden, moeten we bewuster omgaan met energie. Niet alleen wat betreft het verlagen van ons verbruik maar ook wanneer we energie verbruiken. Dat wil zeggen dat we de vraag en het aanbod in balans moeten krijgen en zorgen dat het netwerk niet overbelast raakt.

Deze veranderingen zijn niet mogelijk met de huidige meters en de huidige manier waarop onze elektriciteitsfactuur wordt berekend. Daarom besliste de overheid om de terugdraaiende teller af te schaffen en de digitale meter te introduceren. Dit heeft echter gevolgen voor onze energiefactuur en de manier waarop we energie verbruiken.

De Niko Home Control starterskit energie is een plug-and-play pakket dat je een gedetailleerd beeld geeft van je elektriciteits- en gasverbruik, maar ook van de energieproductie van je zonnepanelen en je verbruik van die zonne-energie. Dankzij de solar mode van de slimme stekkers zal je meer gebruik kunnen maken van je zelfgeproduceerde zonne-energie.

Het pakket bevat een draadloze slimme hub, drie slimme stekkers en een P1-kabel om de draadloze slimme hub te verbinden met de digitale meter. Na installatie kun je het energiegebruik van je toestellen controleren en ze vanop afstand in- of uitschakelen met de Niko Home app.

Om een goed beeld te krijgen van je volledige energiegebruik kun je de draadloze slimme hub aansluiten op je digitale meter. Heb je zonnepanelen? Dan kun je je installatie aansluiten op je SMA Sunny Boy of Sunny Tripower om een overzicht te krijgen van je zelfgeproduceerde en zelfverbruikte zonne-energie.

 Beschikbaar als kit vanaf mei 2021

Wat is Solar Mode?

Met de routine Solar mode kun je de elektrische energie geproduceerd door je zonnepanelen optimaal gebruiken. 
Wanneer je niet thuis bent, activeert Niko Home Control je toestellen automatisch als er voldoende zonne-energie beschikbaar is.
Op deze manier gebruik je minder energie van het net.

Je kan per Niko Home Control installatie slechts één solar mode aanmaken.

Je kan de solar mode aan- en uitschakelen in de Niko Home app, op de Digital black of op het touchscreen.

In een latere software release zal ook een Peak Mode toegevoegd worden.  Via deze mode zal Niko Home Control het piekverbruik beperken wanneer nodig.

We gebruiken cookies om de content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te beiden en om ons websiteverkeer te analyseren.
Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, adverteren en analyse.
Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die U aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Manage cookies