Nieuwe release Softwareversie 2.11 van Niko Home Control

Nieuwe release Softwareversie 2.11 van Niko Home Control

Voel je nog meer thuis met softwareversie 2.11 van Niko Home Control

Wat is er nieuw?

Je Niko Home Control installatie en de Niko Home app worden uitgebreid met deze nieuwe features:

 1. Eenvoudig schakelen tussen verschillende accounts: Heb je meerdere Niko Home Control installaties? (bv. in je vakantiehuis, kantoor of privépraktijk)? Dan kun je nu tussen je accounts schakelen zonder dat je uit en weer in moet loggen.
 2. Meteen het programma van je klimaatregeling zien: Heb je een Niko Home Control installatie met busbekabeling? Dan zie je het actieve thermostaatprogramma nu op het eerste niveau van je 24V-Digital black thermostaat. Je hoeft dus niet te tikken voor meer informatie.
 3. De status van je toestellen bekijken: Is je garagepoort open, gesloten of beweegt ze nog? En je rolluiken of zonneschermen? Een extra omschrijving geeft duidelijk de status van je geconnecteerde toestellen aan.
 4. Je Daikin systeem controleren: Niko Home Control is nu compatibel met een groot aantal Daikin verwarmings- en koelingssystemen, waaronder Daikin Altherma lucht/water-warmtepompen, residentiële Daikin lucht/lucht-warmtepompsystemen (split/multisplit-airconditioning) en Daikin Altherma gasketels. Bekijk de volledige lijst met compatibele systemen online.

 

Release notes versie 2.11.1 Windows

Versie 2.11.1 voor Windows van de Niko Home Control programmeersoftware. Met deze software kan je een nieuwe Niko Home Control II installatie programmeren of een bestaande 2.x installatie aanpassen.

Releasedatum  

Deze upgrade wordt verspreid als automatische upgrade van de programmeersoftware bij opstart en kan ook gedownload worden op de Niko website.

Systeemvereisten

 • Min. 4 GB RAM aanbevolen
 • Compatibel met Windows 10 of recenter. We raden aan om alle officiële Windows updates te installeren.
 • Minimale schermresolutie: 1366x768. De programmeersoftware geeft zal een waarschuwing geven als hij geopend wordt op een scherm met een lagere resolutie.

Wanneer gebruiken?

Niko raadt ten stelligste aan om alle Niko Home Control II installaties te upgraden naar deze versie om de goede werking van de installatie te garanderen. Een upgrade is in het bijzonder aan te raden als de installatie één van de onderstaande eigenschappen of probleemoplossingen nodig heeft.

Nieuwe functies

In vergelijking met versie 2.10.1:

 • Energiefuncties:
  • API ondersteuning voor Daikin warmtepompen, Altherma gasketels en airconditioninginstallaties
  • Algemene probleemoplossing

Hoe installeren?

Je installeert de software voor het eerst:

Download de software van de Niko website.

Unzip het bestand NikoProgramInstallerWIN-v2.11.1.zip. Je krijgt vier bestanden:

 1. README.txt: dit bestand bevat de installatie-instructies
 2. Exe-bestand:
  1. De installatie van het programma start zodra je dit bestand opent (volg stappen op het scherm)
  2. Als de pc met het Internet verbonden is, zal de software voorstellen om een recentere versie te downloaden als deze beschikbaar is. We raden je aan om steeds de recentste versie te gebruiken omdat deze de laatste functionaliteiten en probleemoplossingen bevat.
 3. NikoTouch2OS-v4.2.5.1.10885.zip en NikoTouch3OS-v4.2.8.4.39.zip:
  1. Die bestanden heb je nodig voor de ingebruikname van elk touchscreen van de tweede (550-20102) of derde (550-20102) generatie. Je kunt die touchscreens herkennen aan de usb-poort aan de onderkant van het scherm. Voor de installatie van Niko Home Control II kunnen geen andere touchscreens gebruikt worden.
  2. In geen geval deze bestanden unzippen.
  3. Kopieer dit zip-bestand naar een lege FAT32-geformatteerde usb-stick. Maak bij het verwijderen van de usb-stick uit een Windows-pc gebruik van de optie ‘hardware veilig verwijderen’.
  4. Plaats de usb-stick in de usb-poort onderaan het touchscreen en volg de instructies op het scherm. Het touchscreen zal automatisch het correcte zipbestand herkennen en de upgrade starten.
  5. Latere upgrades zullen automatisch geïnstalleerd worden. Hiervoor is een actieve internetverbinding noodzakelijk.

 

Je had al een vorige 2.x software geïnstalleerd

 1. Zorg ervoor dat je computer een actieve internetverbinding heeft.
 2. Open de geïnstalleerde programmeersoftware op je computer. De software meldt dat er een nieuwe versie ter beschikking is. Bevestig dat je wilt upgraden.
 3. Indien de programmeersoftware meldt dat er een upgrade beschikbaar is voor de connected controller, voer je deze uit.
 4. (Indien je deze melding niet krijgt, betekent dit dat je computer nog niet verbonden is met je connected controller. Sluit de software en verbind je computer met je connected controller. Open de programmeersoftware opnieuw. Nu krijg je de upgrade voor de connected controller te zien en kan je deze uitvoeren.)
 5. De software bevestigt dat je installatie up to date is.
 6. Indien je een touchscreen 550-20102 hebt, zal ook dit touchscreen aangeven dat er een upgrade klaarstaat. Volg de stappen op het scherm om de upgrade te downloaden en te installeren. Hiervoor is enkel een actieve internetverbinding noodzakelijk (een upgrade met usb-stick zoals bij de eerste upgrade naar Niko Home Control II, is niet meer nodig). Het touchscreen 550-20101 moet je upgraden met de usb-stick volgens de procedure die hierboven beschreven wordt.

 

Waarschuwingen en gekende problemen

 • Energiefuncties voor installaties met busbekabeling met een meetmodule (550-00801, 550-00803)
  • Zorg ervoor dat de stroomklemmen correct aangeloten werden om de juiste data in the Niko Home app te zien. Verbruik en productie moeten beide positieve waarden tonen. Als dit niet het geval is, moet de productiestroomklem omgedraaid worden.
  • Historische energiedata is momenteel niet beschikbaar in de Niko Home app. Deze data zal toegevoegd worden in een volgende release. De historische data blijft bewaard en is ook nog steeds beschikbaar in de Niko Home Control II app.
 • Digital black:
  • Digital black 230V kan niet als thermostaat gebruikt worden. Die functie wordt enkel ondersteund door Digital black 24V, in combinatie met een verwarmings-/koelingsmodule of schakelmodule (ref. 550-00103 of 550-00106), geprogrammeerd voor elektrische verwarming.
  • De compensatie voor de temperatuurkalibratie moet in de app ingesteld worden om de gemeten temperatuur af te stemmen op de effectieve kamertemperatuur.
  • Als je een Netgear Orbi RBR50-router hebt, is het soms niet mogelijk om de Digital black met je wifinetwerk te koppelen. Voor andere soorten en merken van routers zijn er nog geen problemen gemeld.
  • Het verbinden van 20 Digital blacks kan er af en toe tot leiden dat de Nike Home app blijft hangen. Sluit de app en start hem opnieuw op om het probleem op te lossen.
  • Beperkte UI-problemen in routines met tussenstatussen en verkeerd uitgelijnde tekst.
  • Uitgangen die op een Digital black aangesloten zijn, kunnen niet in een aanwezigheidssimulatie gebruikt worden.
 • Als je draadloze onderdelen in een Niko Home Control installatie voor busbekabeling gebruikt, kun je exact één Easywave interface per installatie gebruiken. Kies de usb RF-interface (410-000999) of de Niko Home Control RF Easywave interface (550-00610).
 • Een onvolledig overzicht van mogelijke feedbackledresultaten op de wificonfiguratiepagina van de slimme hub.
 • In bepaalde gevallen kan de geconnecteerde dimmer voor Niko Home Control (voor traditionele bekabeling) in foutenmodus gaan. Druk op de 'MIN DIM LEVEL'-knop om het probleem op te lossen.
 • Maak voor elke nieuwe installatie een nieuw programmeerbestand aan. We raden af om een programmeerbestand te hergebruiken dat al geadresseerd en geüpload werd naar een andere gelijkaardige installatie. Dit kan resulteren in een niet-werkende nieuwe installatie.
 • Na elke upload van een programmering naar de installatie, moet je opnieuw inloggen op de Niko Home Control app.
 • Log uit op alle mobiele toestellen en touchscreens voordat je je paswoord aanpast op de registratiewebsite https://mynikohomecontrol.niko.eu.
 • Activeer op mobiele iOS toestellen steeds mobiele data én wifi en zorg ervoor dat de batterij voldoende opgeladen is. Dit om er zeker van te zijn dat alle oproepen van de videobuitenpost steeds ontvangen worden. Dit kan vooral een probleem vormen indien de energiebesparingsmodus geactiveerd wordt.
 • Na een upload, een heropstart van de installatie of een stroomonderbreking kan het tot 15 minuten duren voordat de touchscreens of mobiele toestellen opnieuw verbonden zijn met de installatie (ook al geeft het toestel een andere status aan). De correcte werking van deze toestellen is pas gegarandeerd na afloop van deze wachttijd.
 • Uploaden en upgraden kan zowel met een bedrade als met een draadloze verbinding tussen de pc en de installatie. De bedrade verbinding geniet echter onze sterke voorkeur omdat deze stabieler en veiliger is.
 • Sla je programmering regelmatig op om verlies van data te voorkomen.
 • In de adresseertab kan het tot een minuut duren voordat een videobuitenpost gedetecteerd wordt.
 • Lichtkringen die gebruikt worden in acties die aangestuurd worden door een bewegingsdetector, mogen niet gebruikt worden in andere acties. Dit kan tot ongewenst gedrag leiden.
 • Het gedrag van de feedbackled van de Niko Home Control drukknoppen is altijd voorgedefinieerd en kan niet vrij geprogrammeerd worden.
 • Bij het vervangen van de controller of een energiemodule zal de historische energiedata verloren gaan.
 • Neem contact op met Niko customer services als je een HVAC-interface in een bestaande installatie wilt vervangen.
 • Verwijder alle toegewezen Velux- of Reynaers-spelers uit een module als je hun positie wilt veranderen. Wijs ze vervolgens toe aan hun nieuwe positie op de module.
 • Nadat je luidsprekers bij of uit elkaar hebt gehaald of de firmware van je luidspreker hebt bijgewerkt, wordt je automatisch afgemeld bij de app.
 • De diagnosepagina toont geen analoge sensorgegevens.
 • De diagnosepagina toont enkel de status van het eerste kanaal van een module met meerdere kanalen.
 • Draadloze bewegingsmelder, Zigbee® staat gevoeligheidsinstelling niet toe.
 • Draadloze bewegingsmelder, Zigbee® staat uitschakelvertragingswaarde in afwezigheidsdetectie (uitsluitend 10s) niet toe.
 • In uitzonderlijke gevallen loopt het touchscreen vast in toetsenbordmodus. Schakel in en uit om het probleem op te lossen.

Nuttige informatie

 • Met deze software programmeer je de Niko Home Control II installatie. De software is compatibel met de connected controller, de draadloze slimme hub en alle producten die op het tijdstip van deze release tot het Niko Home Control productgamma behoren, tenzij anders vermeld.
 • De connected controllermoet geüpgraded worden om geprogrammeerd te kunnen worden met deze software. Van zodra de computer verbonden wordt met een Niko Home Control installatie, zal de programmeersoftware voorstellen om de connected controller te upgraden. Voer deze upgrade enkel uit voor Niko Home Control II installaties. De conversie van bestaande Niko Home Control installaties is onherroepelijk en wordt niet ondersteund in deze release. De overige Niko Home Control modules zullen pas geüpgraded worden nadat de programmering volledig afgerond werd en geüpload werd naar de installatie.
 • Niko Home Control installaties die geprogrammeerd werden met een Niko Home Control programmeersoftware versie 1.x dienen niet aangepast of geüpgraded worden. De 1.x software en apps worden verder ondersteund en blijven beschikbaar voor het programmeren en onderhouden van bestaande installaties. De conversie van deze installaties wordt vooralsnog niet ondersteund.
 • Elke installatie moet geregistreerd worden op de Niko registratiewebsite: https://mynikohomecontrol.niko.eu. Dat dient te gebeuren met het MAC-adres en het serienummer van de connected controller of draadloze slimme hub. Het e-mailadres en paswoord dat bij de registratie gebruikt worden, heb je nadien nodig om de installatie te bedienen met mobiele toestellen en om energiedata op te vragen op touchscreens. Voor beide toepassingen heb je bovendien een actieve internetverbinding nodig.

We gebruiken cookies om de content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te beiden en om ons websiteverkeer te analyseren.
Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, adverteren en analyse.
Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die U aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Manage cookies